Mieszkanie w parku

Mieszkanie typu open space zaprojektowane pierwotnie dla pary pracującej w centrum miasta. Następnie „doprojektowane” dla powstałej rodziny.

Niezbitym atutem mieszkania jest widok z okien na park. Zdecydowano się zatem na maksymalne wyburzenie ścian, które mogłyby go zasłaniać czy niepotrzebnie zamykać przestrzeń. Utworzono w ten sposób część dzienną „wokół” widoku.
Salon z kuchnią i holem, z którego już widoczna jest ściana zieleni to połączona powierzchnia 60 m2. Do tego dochodzą dwie sypialnie – każda ze swoją łazienką i powstaje apartament o powierzchni 130 m2. Na całości posadzek zastosowano drewno egzotyczne o ciepłym, lekko rudawym odcieniu. Meble i ściany są w ciepłym odcieniu bieli przechodzącej w beż.

W łazienkach na ścianach położono tynki dekoracyjne imitujące trawertyn i strukturę starej ściany. Zabudowa meblowa drewniana : fornir wenge i dla kontrastu jasny dąb. Kuchnia to nowoczesne, proste fronty w kolorze beżowym z mdf-u w półmacie. Blaty w kuchni i łazienkach drewniane, olejowane. W mieszkaniu zastosowano meble i dodatki pochodzące z Indii, wyszukane w sklepach z indyjskimi meblami i dekoracjami z dalekiego wschodu. Aby trochę „rozbić” brązowo- drewniany styl dodano nowoczesne białe meble (sofa, krzesła, szafki) i nowoczesne lampy. Całość mieszkania została bogato podświetlona paskami led i punktowymi reflektorkami zamontowanymi w każdej dekoracyjnej wnęce.

Projekt z działu:

Mieszkania, Projekty prywatne