Mieszkanie w przedwojennej kamienicy

Mieszkanie zlokalizowane w przedwojennej kamienicy w Centrum Warszawy. Wysokość pomieszczeń to 310 cm. Zrobiony został generalny remont włącznie z wymianą okien i posadzek, prze-aranżowaniem układu pomieszczeń i nowymi instalacjami elektryki i hydrauliki.

Właściciele chcieli przywrócić mieszkaniu ducha lat przedwojennych ale jednocześnie zapewnić sobie wszystkie nowoczesne udogodnienia (podgrzewane podłogi, okablowanie komputerowe, nowoczesna kuchnia, nowe grzejniki i szczelne, ciche okna).

Rodzina potrzebowała 3 sypialni, salonu z otwartą kuchnią i dwóch łazienek. Główna sypialnia miała być z garderobą.

Na podłogach położono płytki cementowe w częściach komunikacyjnych i parkiet z dębu bielonego, zamontowano wysokie (250 cm) drewniane drzwi robione na zamówienie, powieszono stylizowane lampy i żarówki retro.

Całość utrzymana jest w kolorystyce czarno-białej ale przełamana zielenią roślin i dodatkami.

Projekt z działu:

Mieszkania, Projekty prywatne