Mieszkanie pachnące lasem

Mieszkanie tuż przy lesie na Bielanach urządzone dla 3-osobowej rodziny. Za oknem pachnie las a wewnątrz miało być go czuć. Zdecydowałam się na zastosowanie sporej ilości forniru z widocznym rysunkiem słoja. Aby zachować umiar w doborze materiałów wybrałam fornir orzechowy konsekwentnie powtórzony we wszystkich meblach oraz panelach ściennych i sufitowych w całym mieszkaniu. Do niego dodana szczypta koloru beżowego i tapety ecru z delikatnym, rozmytym wzorem.

Na podłodze w całym mieszkaniu położono deski orzechowe oraz duże płyty (120 cm x 60 cm) beżowego gresu. Kuchnia jako część salonu wykonana została z tych samych materiałów : forniru orzechowego oraz mdf lakier beż.

Panele drewniane stanowiące rodzaj współczesnej boazerii ściennej powtórzono również na suficie. Współgrają one z architektonicznym, prostym oświetleniem. WC i łazienka również w tej samej tonacji z ciekawą, wesołą mozaiką mającą wprawiać gospodarzy w dobry nastrój już od rana. Sypialnia w ciemniejszych barwach gorzkiej czekolady a stolarka drzwiowa, listwy podłogowe i włączniki w kolorach jasnego ecru.

Projekt z działu:

Mieszkania, Projekty prywatne